Vad händer på Dömle Herrgård? ~ Dömle herrgård

Vad händer på Dömle Herrgård? 27 mars, 2018

En intervju med VD Georg Möller ger svar på frågan vad arkitekter, designers och grävmaskiner just nu gör på Dömle Herrgård.

 

Ni har precis färdigställt och invigt den nya vackra Frugården som ju är ett lyxigt komplement till den klassiska herrgården och nu bygger ni igen, vad är det som sker?

  • Ja, det stämmer vi satsar vidare på våra gäster nu. Frugården blev verkligen så bra som vi hoppats, men nu har vi påbörjat bygget av något riktigt häftigt. Ett nytt Relax & Spa som kommer att bli något alldeles extra. Säger Georg Möller.

 

Är detta något för både konferensgäster och privatpersoner eller hur tänker ni?

  • Dömle Herrgård är för alla. Eller kommer definitivt att bli. Vi vill att alla övernattande gäster skall ha fulla dagar för njutning och aktiviteter. Vi bygger en Relax med många spabad, både inomhus och utomhus, där du kan sitta i grupp eller helt enskilt. Jättestort soldäck, en torrbastu samt en ångbastu, en bar, härligt stort relaxrum med högt till tak, öppen spis, flera behandlingsrum för skönhetsvård och massage, byggs också. Vi vill helt enkelt att allt skall bli ett enda stort njutningsparadis. Planen är att allt skall vara helt klart för de första gästerna den 1/12 2018!

 

Men ni har ju redan flera lyxiga jacuzzis utomhus, nere vid bastun, räcker inte det?

  • De är flitigt nyttjade och superfina, men avkoppling efter en tuff konferensdag är viktigt. Det har varit lite trångt helt enkelt. Nu kan alla, både företag, bröllopsgäster och privatpersoner lyxa till det utan kö, så att säga.

 

Det sägs att ni också planerar för någon form av aktivitetsbana i anslutning, vad är det?

  • Ja, under nästa år bygger vi vad jag tror är Värmlands första exklusiva Padelbana utomhus. Det är viktigt att kunna erbjuda många aktiviteter, nu får vi ett riktigt kul och spännande tillskott till alla våra övriga. Tänk dig en het match, och sedan något gott att dricka i valfritt spabad, skrattar Georg.

 

Ni satsar många miljoner på nytt, hur är det med den klassiska herrgården då?

  • Själva Herrgården har genomgått en totalrenovering sedan en tid tillbaka. Vi fick lite synpunkter på boendet i den s k Sjögården, vi har lyssnat och där investerar vi stort just nu. Samtliga rum genomgår en total renovering, allt klart om knappt en månad. Sjögården blir många klasser bättre i vartenda rum, vår ambition är att oavsett rum så skall du som gäst få den där härliga Herrgårdskänslan! Det blir en herrgård i världsklass om du frågar mig. I hjärtat av Värmland. Det är viktigt, för det är mycket av det vackra vi får gratis, herrgårdsparken är magiskt vacker och nere vid stranden bjuder Värmland på sitt allra bästa. En blandning av klassisk historia och modern superlyx, tycker jag.