Mat_dryck_ny

Mat & dryck

På Dömle Herrgård är god mat och dryck en mycket viktig del av den totala upplevelsen. Vi anser oss idag ha ett av landets absolut bästa kök. Addera en dryck från den exklusiva vinkällaren så är du inne på en kulinarisk expedition.

Menyn varierar efter aktuella råvaror och rådande säsong. Vår kökschef väljer noggrant ut de bästa råvarorna och komponerar sedan ihop maträtter som utmanar smaklökarna. Vi erbjuder två-, tre-, fem- och sjurättersmenyer för såväl mindre som större sällskap. Vi vill skapa en kreativ matlagningsplats som ska erbjuda spännande och njutningsfulla upplevelser för alla sinnen.

  • matsalen-domle-herrgard

    Herrgårdsmatsalen

    I vår nyrenoverade herrgårdsmatsal får både stora och små sällskap plats. Matsalen består av två delar som rymmer 70 respektive 30 sittande gäster. Vi har även möjlighet att ta emot sällskap upp till 130 personer i andra lokaler. För slutna sällskap kan vi också erbjuda Carl-Elis vinkällare (upp till 20 gäster) och herrgårdens salong (upp till 60 gäster).

  • carl-elis-vinkallare-single

    Carl-Elis vinkällare ekar av historia

    Följ med en trappa ner i herrgårdsbyggnaden och känn in atmosfären. Många betraktar Carl-Elis vinkällare som ett stycke kulturhistoria, väl värd ett besök. Plankorna till tak, bord och sittbänkar är tillsågade av ekar som växte i herrgårdsparken. Tegelstenarna till väggarna har hämtats från Bruket i Deje, dit de en gång i tiden köptes från tegelbruket i Skattkärr. Carl-Elis Andersson var från början en fattig klockarson. Han arbetade flitigt och blev så småningom en rik herre. 1864 lät han uppföra vår nuvarande herrgårdsbyggnad. Carl-Elis vinkällare är ett rum med en speciell karaktär. Den är ypperlig för mat- och dryckesprovningar samt som matsal för mindre sällskap.

Världens dyraste rom räddar barn.

Legacy by Angostura är just nu den mest exklusiva och dyraste rommen som går att få tag i. Bakom varje flaska ligger sex års erfarenhet, experimenterande och tålamod. Allt från dryck till förpackning har gjorts helt för hand. Det finns totalt 20 stycken 50-centilitersflaskor och det kommer inte tillverkas några fler.

Legacy

2013 bytte flaska nummer nio ägare för 180 000 kronor. Romflaskan, som är den enda av sitt slag i Sverige, finns numera hos oss på Dömle Herrgård. Denna klenod köptes av ett speciellt skäl, alla pengar gick oavkortat till Barncancerfonden. Flaskan har fått en hedersplats och om någonting unikt händer, som att till exempel Barack Obama kommer på besök, då kan det nog smuttas på rommen.